Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I den här veganska poké bowlen har riset och grönsakerna fått sällskap av tofu i stället för marinerad fisk som ofta ingår i den här rätten. Det gör att receptet blir veganskt. Fräscht, gott och nyttigt!
Har du inte alla ingredienser hemma kan du byta ut dem efter tycke och smak. Rätten passar utmärkt att servera som lunch eller middag.
Lägg upp riset i skålar, kallt eller varmt.
Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor och rulla ihop skivorna till avokadorosor.
Finfördela blomkålen i små buketter (om du vill kan du koka dem lite innan i ett par minuter eller servera dem råa som de är, eller skivade).
Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sugarsnapsen i cirka 2 minuter. Häll av vattnet och strimla sugarsnapsen fint.
Skala och strimla rödlöken. Lägg upp algsallad och de övriga ingredienserna i buketter i skålen.
Marinerad tofu: Skär tofun i kuber. Blanda teriyakisås och tamarisoja och lägg tofun i såsen. Strö sesamfrön över tofun.
Servera med den marinerade tofun.
Recept från Mitt kök