Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Växbos griljerade julskinka. Det är den goda senapen som gör skinkan extra god.
Skölj av skinkan och lägg den i en gryta. Häll över kallt vatten så att det täcker och låt koka upp. Skumma väl och koka skinkan under lock till 72 grader, beräkna ca 3 timmar. Lyft upp skinkan och låt den svalna något.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort nätet och skär bort svälen. Lägg skinkan i en ugnssäker form eller på plåt.
Blanda senap, äggulor, 1 dl ströbröd, salt och peppar.
Bred griljeringen på skinkans svålsida och strö över 1/2 dl ströbröd.
Griljera skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min.
Låt skinkan kallna innan den skärs i skivor