Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaxbönssallad med pancetta, friterad kapris och dukkah

Recept på vaxbönssallad med pancetta, friterad kapris och dukkah. Dukkah är en egyptisk blandning av nötter, frön och kryddor som är fantastiskt god till bröd och olja. Här har vi strött den över en sallad för extra smak och crunch.

Vaxbönssallad med pancetta, friterad kapris och dukkah
Vaxbönssallad med pancetta, friterad kapris och dukkah
Vaxbönssallad med pancetta, friterad kapris och dukkah
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 gvaxbönor
  • 300 gharicots verts
  • 1 pktpancetta- tärnad (180 g)
  • 2 mskkapris
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 3 mskdukkah- färdigblandad

Gör så här

  1. Stek pancettan tills den börjar få färg i en torr stekpanna. Tillsätt kaprisen och stek tills den nästan öppnats. Häll blandningen på hushållspapper. 

  2. Koka bönorna 3–4 min, tills de ännu har spänsten kvar. Häll av i sil och kyl ner i kallt vatten. Blanda bönorna med pancetta- och kaprisblandningen och pressa över citronsaften. Ringla över olja och strö över dukkah. 

Vad tyckte du om receptet?