Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vaxbönssallad med pancetta, friterad kapris och dukkah. Dukkah är en egyptisk blandning av nötter, frön och kryddor som är fantastiskt god till bröd och olja. Här har vi strött den över en sallad för extra smak och crunch.
Stek pancettan tills den börjar få färg i en torr stekpanna. Tillsätt kaprisen och stek tills den nästan öppnats. Häll blandningen på hushållspapper.
Koka bönorna 3–4 min, tills de ännu har spänsten kvar. Häll av i sil och kyl ner i kallt vatten. Blanda bönorna med pancetta- och kaprisblandningen och pressa över citronsaften. Ringla över olja och strö över dukkah.