Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vattenmelonsallad med honungsvinägrett och valnötter

Den här salladen har allt det goda man kan tänka sig, vattenmelon, jordgubbar, krispig sallad, saftiga granatäppelkärnor och crunchiga lätt rostade valnötter. Till det en mild honungsvinägrett.

Vattenmelonsallad med honungsvinägrett och valnötter
Vattenmelonsallad med honungsvinägrett och valnötter
Vattenmelonsallad med honungsvinägrett och valnötter
Melonsallad med valnötter och jordgubbar Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gvattenmelon
  • 0,5 ljordgubbar
  • 0,5granatäpple
  • 75 gvalnötter
  • 1rosésallad
  • 35 gängssyra- eller bladspenat

Honungsvinägrett

  • 3 mskolivolja
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskhonung

Garnering

  • oxalis

Gör så här

  1. Skär bort skalet från melonen och ta bort eventuella kärnor. Skär fruktköttet i bitar. Snoppa och halvera jordgubbarna. Knacka ut kärnorna ur granatäpplet. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna.

  2. Riv rosésalladen i bitar. Blanda sallad, vattenmelon och jordgubbar. Strö över ängssyra, granatäppelkärnor och valnötter.

  3. Vinägrett: Vispa ihop olja, vinäger och honung.

  4. Häll vinägretten över salladen och garnera med oxalis.

Vad tyckte du om receptet?