Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt fräsch och läskande dessert. Så god att den är beroendeframkallande. Granatäpplet är rikt på anitioxidanter, särskilt flavonider som anses ha en skyddande effekt på hjärta och kärl.
Blanda honung och limesaft. Rör ner melonpurén.
Häll upp blandningen i en rostfri bunke och sätt in den i frysen.
Rör om i granitén med visp varje timme tills den är fryst, det tar cirka fem timmar. Alternativt: Låt granitén frysa över natten. Ta fram bunken i fem minuter innan du skrapar upp granitén med en gaffel eller vispa försiktigt med en elvisp. Ställ tillbaka bunken i frysen tills det är dags att servera.
Servera i kylda glas som fått stå i frysen några minuter före servering.
Lägg granatäppelkärnor i glasen, skeda på granité och toppa med mer granatäppelkärnor.
Recept från Mitt kök