Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vattenmelongranita

Vattenmelongranita svalkar gott. Barnen äter den som den är och vill man som vuxen tillsätta lite prosecco i glaset så får man en lyxigt vacker och mycket läskande dessert.

VattenmelongranitaVattenmelongranitaVattenmelongranita
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kgvattenmelonkött- i bitar, utan skal och kärnor
  • 0,75 dllime- pressad

Sockerlag

  • 3 dlströsocker
  • 3 dlvatten

Tillbehör

  • prosecco- ev

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt sockerlagen kallna.

  2. Mixa vattenmelonköttet med mixerstav tills det är helt slätt.

  3. Tillsätt sockerlag och limesaft. Häll blandningen i en form och ställ i frysen, ca 8 timmar. Rör om, eller mixa blandningen med mixerstav, några gånger under nedfrysningens första timmar.

  4. Skrapa upp granitan med en gaffel och fördela i glas. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?