Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på västerbottenstortilla med kantareller. Mild äggstanning som blir matig tack vare potatisen. Ost och kantareller höjer smaken.
Sätt ugnen på 225°. Riv osten. Skär potatisen i skivor. Skala och skiva löken. Fräs löken i 1 msk smör tills den mjuknat, ca 5 min.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och ägg och vispa slätt. Krydda med 3/4 tsk salt och peppar.
Lägg potatis och lök i en smord ugnssäker form. Strö över hälften av osten och häll över äggstanningen. Strö över resterande ost.
Tillaga tortillan mitt i ugnen tills den fått fin färg och äggstanningen har stelnat, ca 25 min.
Ansa kantarellerna. Stek dem i 2 msk smör tills de fått fin färg och all vätska kokat in. Krydda med 1 tsk salt.
Fördela kantarellerna på tortillan precis före servering.
Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin