Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Västerbottensost hör kräftskivan till, i år serveras den goda osten även i form av en soppa. Servera i glas eller koppar för en festligare känsla och toppa med krispiga rädisor och sockerärter.
Skölj och strimla purjolöken. Fräs den långsamt i smör, cirka 5 minuter. Pudra över mjöl. Späd med vin, vatten, mjölk och fond. Koka sakta 5–10 minuter, rör då och då.
Ta från värmen. Blanda ihop äggula och grädde och vispa ner i soppan. Ställ tillbaka på spisen och värm någon minut. Soppan får inte koka mer.
Ta från värmen och blanda i osten. Rör tills den smält. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering: Värm soppan försiktigt, den får inte koka. Soppan är även god ljummen. Häll upp och toppa med rädisor och sockerärter.
Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök