Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Västerbottenssnurror  

Västerbottenssnurror är frasiga och goda. Förvara snurrorna i en burk med lock. De går bra att frysa.

Västerbottenssnurror  
Västerbottenssnurror  
Västerbottenssnurror  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 75 gvästerbottensost
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 100 gsmör
  • 1 krmsalt
  • 0,5 mskvatten

Gör så här

  1. Riv osten. Blanda mjöl, smör och salt i en matberedare. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Kavla ut degen till en platta på en bit plastfolie, ca 20 x 30 cm. Strö över osten. Rulla ihop degen med hjälp av plasten. Lägg rullen i kylen ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 225°. Skär rullen i ca 1 cm breda skivor. Lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda snurrorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?