Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De knapriga ostskorporna är väldigt goda även som snacks till ett glas öl.
Sätt ugnen på 200°. Riv osten fint på rivjärn.
Rör smör, socker och salt poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Blanda i osten.
Dela degen i 3 bitar som formas till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt längderna svalna något innan de skärs i ca 2 cm breda bitar på snedden, med vass kniv.
Sänk ugnsvärmen till 100°. Torka skorporna mitt i ugnen ca 2 timmar.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i ugnen tills de är riktigt torra. Förvara dem i en burk med lock.