Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Västerbottensscones

Mycket ostsmak ger sconesen karaktär. Gott till den söta sylten.

Västerbottensscones
Västerbottensscones
Västerbottensscones
Ge dina scones en smak av västerbottenost Foto: Thinkstock

Scones

  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 3 dlvästerbottensost- riven
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 50 gsmör
  • 1,5 dlfilmjölk

Tillbehör

  • aprikossylt
  • naturell färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Blanda mjöl, ost, bakpulver och salt i en matberedare.

  3. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Häll i filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

  4. Dela degen i två bitar. Tryck ut degen till två rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje degrundel.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt sconesen svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?