Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Västerbottenspaj med purjo och bacon

Gott med purjo och bacon!

Västerbottenspaj med purjo och baconVästerbottenspaj med purjo och baconVästerbottenspaj med purjo och bacon
THOMAS CARLÉN

Pajdeg

  • 2,75 dlvetemjöl
  • 0,5 dlhavrekli
  • 1 mskdill- torkad
  • 125 gsmör
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 2purjolökar- skivade
  • 140 gbacon
  • 2 msksmör
  • salt- svartpeppar
  • 4 dlvästerbottensost- riven
  • 0,5 dlgräslök

Äggstanning

  • 4ägg
  • 2,5 dlgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. En sval öl är gott till västerbottenspajen.

  2. BLANDA. Lägg vetemjöl, havrekli, dill och smör i matberedare med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten. Kör tills degen formar sig till en boll.

  3. KLÄ FORMEN. Tryck ut degen i en rund pajform, cirka 24 cm i diameter. Ställ in i kylen, cirka 30 minuter.

  4. FRÄS. Nagga pajdegen och förgrädda skalet 10 minuter i mitten av ugnen. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Salta och krydda med svartpeppar.

  5. STEK. Strimla och stek baconet i en stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.

  6. FYLL. Fördela den stekta purjolöken och baconet i pajskalet. Strö över ost och gräslök.

  7. HÄLL. Vispa samman ägg och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök