Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gott med purjo och bacon!
En sval öl är gott till västerbottenspajen.
BLANDA. Lägg vetemjöl, havrekli, dill och smör i matberedare med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten. Kör tills degen formar sig till en boll.
KLÄ FORMEN. Tryck ut degen i en rund pajform, cirka 24 cm i diameter. Ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
FRÄS. Nagga pajdegen och förgrädda skalet 10 minuter i mitten av ugnen. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Salta och krydda med svartpeppar.
STEK. Strimla och stek baconet i en stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.
FYLL. Fördela den stekta purjolöken och baconet i pajskalet. Strö över ost och gräslök.
HÄLL. Vispa samman ägg och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.
Recept från Mitt kök