Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche. Här med lyxiga crème fraiche- och löjromsklickar. En lyxig paj att bjuda på till nyår, jul och kräftskiva.
Blanda ingredienserna till degen snabbt för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Nagga pajbottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°. Blanda samman ägg, mjölk, grädde och ost. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda ca 30 min, tills äggstanningen har stelnat.
Skala och skär löken i ringar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det gula skalet och skär det i tunna strimlor.
Garnera pajen med löjrom, crème fraiche, lök, citronskal och dill före servering.