Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche

Recept på västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche. Här med lyxiga crème fraiche- och löjromsklickar. En lyxig paj att bjuda på till nyår, jul och kräftskiva.

Västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche
Västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche
Västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 100 gsmör
  • 3 mskvispgrädde

Äggstanning

  • 3ägg
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 150 gvästerbottensost- riven

Tillbehör

  • 1 bitrödlök- liten
  • 1citron
  • 50 glöjrom
  • 1 dlcrème fraiche
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till degen snabbt för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Nagga pajbottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°. Blanda samman ägg, mjölk, grädde och ost. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda ca 30 min, tills äggstanningen har stelnat.

  3. Skala och skär löken i ringar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det gula skalet och skär det i tunna strimlor.

  4. Garnera pajen med löjrom, crème fraiche, lök, citronskal och dill före servering. 

Vad tyckte du om receptet?