Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Västerbottensostpaj med kantareller

Recept på västerbottensostpaj med kantareller. En fantastiskt god ostpaj med lätt dillsmak. Toppa gärna med så många kantareller du kan hitta.

Västerbottensostpaj med kantarellerVästerbottensostpaj med kantarellerVästerbottensostpaj med kantareller
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

    Pajdeg

    • 3 dlvetemjöl
    • 125 gsmör- eller margarin
    • 2 mskvatten- kallt

    Fyllning

    • 150 gvästerbottensost- riven
    • 3ägg
    • 300 gfärskost
    • 1 dldill- hackad
    • salt- peppar
    • 300 gkantareller
    • smör- eller margarin till stekning

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

    2. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 10 minuter.

    3. Vispa ihop riven ost, ägg och färskost med elvisp till en smet. Blanda med dill, salt och peppar.

    4. Häll fyllningen i pajformen och grädda i 30 minuter. Ansa och stek svampen i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och servera på pajen.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept: Kerstin Svensson

    Recept från Mitt kök