Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Västerbottenslax med kräftor

Lyxig lax med nordisk smak av kräftor, västerbottensost och löjrom. En bra bjudrätt eftersom den kan förberedas i god tid, sen är det bara att sätta in laxen i ugnen vid servering. Servera med potatismos, gärna smaksatt med hackad dill.

Västerbottenslax med kräftor
Västerbottenslax med kräftor
Västerbottenslax med kräftor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 stlaxfilé- portionsbitar à 150 g
  • 1 tsksalt
  • 50 glöjrom
  • dill

Fyllning

  • 170 gkräftstjärtar- avrunnen vikt
  • 3 mskcrème fraiche
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 dlvästerbottensost- riven
  • 2 mskdill- hackad
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.

  2. Hacka kräftorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan du förbereda.

  3. Baka laxen i mitten av ugnen 12–15 minuter. Toppa med en klick rom och garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök