Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Västerbottenskex med vallmofrö  

Västerbottenskex med vallmofrö är spröda kex bakade med dinkel som blir extra lyxiga med löjrom och smetana.

Västerbottenskex med vallmofrö  
Västerbottenskex med vallmofrö  
Västerbottenskex med vallmofrö  
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 150 gvästerbottensost- riven
  • 3 dldinkelmjöl- siktat (180 g)
  • 2 mskvallmofrön- vita
  • 2 mskvallmofrön- svarta

Gör så här

  1. Skär smöret i kuber och blanda med ost och mjöl. Nyp ihop degen till en smulig massa, ta upp på arbetsbordet och knåda  till en deg.

  2. Forma degen till två rullar, 4 cm i ­diameter. Rulla dem i vallmofrön, en i vardera färg. Ställ kallt ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°. Skär knappt ½ cm tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?