Läs också: Västerbottenpaj i miniformat - klara på 15 minuter!
Flera recept på goda matpajer hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Västerbottenpaj är en älskad klassiker. Här är ett recept på en riktigt god, krämig och smakrik västerbottenostpaj som är enkel att göra själv. Perfekt till midsommar, påsk, buffé, nyår och som tillbehör till kräftorna på kräftskivan. Den är också underbart god att njuta av precis som den här, tillsammans med en god sallad.
Hacka ihop mjöl, smör och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10–15 min.
Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt osten. Krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 min tills fyllningen har stannat och pajen har fått fin färg. Låt pajen svalna och toppa den med rom, gräddfil och gräslök före servering.
Läs också: Västerbottenpaj i miniformat - klara på 15 minuter!
Flera recept på goda matpajer hittar du här: