Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Västerbottenpaj

Västerbottenspaj som blir extra god med färska örter. En västerbottensostpaj för alla tillfällen. Bra som påskmat, till jul, kräftorna och midsommar.

Västerbottenpaj
Västerbottenpaj
Västerbottenpaj

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 mskvatten

Fyllning

  • 3ägg
  • 2 dlmellangrädde
  • 150 gvästerbottensost- riven
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 0,25 krukaoregano- eller timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda snabbt degen i en matberedare och klä en 24 cm pajform och ställ den kallt 30 min.

  2. Nagga bottnen och förgrädda pajskalet 10 min.

  3. Vispa ägg och grädde, tillsätt ost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25 min tills fyllningen stannat och pajen fått fin färg.

  4. Servera den varm eller ljummen garnerad med färska örter.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!