Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Västerbottenpaj - här är receptet på klassikern

Västerbottenpaj är en riktig klassiker. Här är ett recept på en sagolikt god och krämig västerbottenpaj.

Västerbottenpaj - här är receptet på klassikernVästerbottenpaj - här är receptet på klassikernVästerbottenpaj - här är receptet på klassikern

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 125 gsmör
  • 1ägg

Fyllning

  • 3ägg
  • 300 gvästerbottensost- riven
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 dlmjölk
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela.

  2. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter.

  3. Låt vila i kylen cirka en halvtimme.

  4. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.

  5. Fyllningen: Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.

  6. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.

  7. Garnera med kryddgrönt, till exempel dill eller färsk oregano eller timjan.

  8. Servera pajen ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Just nu: 4 nr av Allt om Mat + 2 Rörstrandsskålar + kniv från Fiskars + digital köksvåg för bara 99 kr. Klicka här!