Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassiker till kräftskivor och bufféer. Med kesella i fyllningen blir den matigare. Det går bra att laga pajen dagen innan och värma i ugn före servering.
Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och mixa snabbt till en deg. Degen bör arbetas så kort tid som möjligt, för att inte bli seg. Låt degen vila 30 minuter i kylskåp. Smörj en hög pajform med avtagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.
Kavla ut degen mellan plastfolie. Lägg degen i formen, se till att den går upp ordenligt på kanterna. Stöd eventuellt kanterna med lite ugnsfolie. Låt vila i kylskåp minst 20 minuter.
Förgrädda pajskalet i ugn, på 200 grader, cirka 12 minuter.
4 Fyllning: Riv osten på ett rivjärn.
Blanda ägg och kesella i en rymlig skål. Vispa ned grädde och kryddor. Tillsätt osten men spara 1/2 dl ost.
Strö ut den sparade osten i botten på pajskalet. Häll i fyllningen och grädda pajen långt ned i ugnen, 175 grader, i cirka 30-40 minuter, tills fyllningen har stannat.
Dekorera med löjrom och rödlök.
Recept från Mitt kök