Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läsartips: Lax i ugn med västerbottenost och löjrom

Västerbottenbakad lax i ugn är god festmat med en klick löjrom. Vispgrädden kan bytas ut mot mellangrädde. Här används laxfilé som skurits i tunna skivor.

Läsartips: Lax i ugn med västerbottenost och löjrom
Läsartips: Lax i ugn med västerbottenost och löjrom
Läsartips: Lax i ugn med västerbottenost och löjrom
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 8lax- färsk stora tunna skivor (á 75 g)
  • 2 dlvästerbottensost- riven
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2,5 dlmellangrädde- (eller vispgrädde)

Garnering

  • 1rödlök- liten skivad
  • 50 glöjrom
  • 0,5 knippadill- (1/2 kruka)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut laxskivorna och fördela osten på skivorna, salta och peppra. Rulla ihop till rullar och lägg i en ugnssäker form. Häll över grädden.

  2. Ugnsstek ca 20 minuter mitt i ugnen. Garnera med lökringar, löjrom och dill. Servera med pressad potatis eller ris och någon grönsak. 

    Foto: Ulf Svensson

    västerbottenlax i ugn

Vad tyckte du om receptet?

Tack för receptet Lise-Lotte Moschini från Västervik! Berätta om ditt recept. 

– Detta är en av mina favoriträtter, som passar en västerbottning som flyttat till Västervik där det finns god tillgång på färsk lax, skriver Lise-Lotte. Receptet har hon fått av sin mamma.

- Alla i familjen gillar att laga mat och tipsar gärna varandra på de allra bästa recepten och detta är en höjdare som ständigt återkommer.