Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på västerbottenbollar som är perfekta snittar. Västerbottenbollar är det ultimata tilltugget till allt. Innanför det spröda deghöljet gömmer sig en mjuk, salt oliv.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjöl, olja, grädde och ost med en elvisp tills det blir mjuka, stora smulor. Knåda ihop för hand till en smidig deg.
Forma degen till en rulle och dela den i 20 bitar. Tryck ut degen och lägg en oliv på varje degbit. Forma till runda bollar.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspaper. Pensla dem med uppvispat ägg och pudra över paprikapulver.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min, tills bollarna har fått fin färg. Lår svalna på plåten. Servera nygräddade.
Tips! Bollarna går att frysa ogräddade för att bakas i ugnen strax före servering.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️