Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ärtsoppa på det absolut bästa sättet! Hur lätt som helst och galet gott!
1 Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan i en kastrull, utan att ta färg, cirka 5 minuter. Smula ner buljongtärningarna, späd med vatten och koka upp. Lägg i de frysta ärterna och ge soppan ett uppkok.
Ta kastrullen från värmen, lägg på locket och låt stå 5 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med salt.
Sätt ugnen på 225 grader, endast grill. Grovhacka kräftstjärtarna och blanda med olivolja, vitlök, tabasco, riven ost och örter i en bunke.
Skiva baguetten i 2 centimeter tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över resten av olivoljan, fördela över kräft- och oströran. Gratinera i mitten av ugnen, tills osten smält och fått fin färg, 1-3 minuter. Passa så crostinin inte blir brända. Garnera soppan med örter och servera med crostinin.
Recept från Mitt kök