Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ärtsoppa - krämigt och enkelt recept

Ärtsoppa på det absolut bästa sättet! Hur lätt som helst och galet gott!

Ärtsoppa - krämigt och enkelt recept
Ärtsoppa - krämigt och enkelt recept
Ärtsoppa - krämigt och enkelt recept
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 500 ggröna ärter- frysta
  • 1 storgul lök
  • 2 mskolivolja
  • 2hönsbuljongtärningar
  • 8 dlvatten
  • salt
  • persilja- eller timjan till garnering

Crostini:


  • 250 gkräftstjärtar- i lake (avrunnen vikt)
  • 1 mskolivolja- till röran + 1-2 msk till crostini
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 12 droppartabasco
  • 2 dlost- riven,gärna svecia eller västerbottenost
  • 2 mskpersilja- finstrimlad eller 1 msk plockade timjanblad
  • 0,5baguette

Gör så här

  1. 1 Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan i en kastrull, utan att ta färg, cirka 5 minuter. Smula ner buljongtärningarna, späd med vatten och koka upp. Lägg i de frysta ärterna och ge soppan ett uppkok.

  2. Ta kastrullen från värmen, lägg på locket och låt stå 5 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med salt.

  3. Sätt ugnen på 225 grader, endast grill. Grovhacka kräftstjärtarna och blanda med olivolja, vitlök, tabasco, riven ost och örter i en bunke.

  4. Skiva baguetten i 2 centimeter tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över resten av olivoljan, fördela över kräft- och oströran. Gratinera i mitten av ugnen, tills osten smält och fått fin färg, 1-3 minuter. Passa så crostinin inte blir brända. Garnera soppan med örter och servera med crostinin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök