Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vårsallad med sparris, chorizo och vaktelägg. Vaktelägg är också näringsrika – och väldigt fina!
Skala den vita sparrisen. Bryt eller skär av den nedre delen på både vit och grön sparris. Koka de båda sparrissorterna i lättsaltat vatten, den vita ca 10 min, den gröna ca 3 min. Kyl i kallt vatten.
Skär korvarna i skivor. Stek dem gyllene i en stekpanna. Koka äggen 2–3 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.
Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
Dressing: Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
Lägg sallad, sparris, chorizo, ägg och ärter på ett fat. Strö över gräslöken och toppa med vattenkrassen. Ringla över dressingen och servera.