Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vårsallad med snabbmarinerade räkor, saltad gurka och mango

Härlig vårsallad med snabbmarinerade räkor, saltad gurka och mango är en krispig sallad med både salta och söta smaker. Passar även utmärkt att serveras i små glas på buffé. Njut den direkt!

Vårsallad med snabbmarinerade räkor, saltad gurka och mango
Vårsallad med snabbmarinerade räkor, saltad gurka och mango
Vårsallad med snabbmarinerade räkor, saltad gurka och mango
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kgräkor- med skal
  • 1gurka
  • 0,5 tsksalt
  • 1mango- stor, mogen
  • 2avokador- mogna
  • 1salladslök
  • 150 gsallad- blandad
  • 100 gböngroddar
  • 2 msksesamfrön

Marinad

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 dlsoja- japansk
  • 2 msklime- pressad
  • 2 tskingefära- riven
  • 2 mskrapsolja
  • 1,5 tskströsocker
  • 0,5 tsksesamolja

Gör så här

  1. Marinad: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med resten av ingredienserna till marinaden.

  2. Skala räkorna och lägg dem i marinaden.

  3. Ansa och finstrimla gurkan på längden. Blanda den med saltet och lägg i ett durkslag så att vätskan kan rinna av.

  4. Skala och kärna ur mango och avokado. Skär i bitar. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor.

  5. Fördela salladen på fyra tallrikar eller på ett stort fat. Fördela mango, avokado, gurka och böngroddar. Toppa med räkorna och häll över marinaden.

  6. Rosta sesamfröna i en torr ­panna och strö dem över salladen. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?