Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig vårsallad med snabbmarinerade räkor, saltad gurka och mango är en krispig sallad med både salta och söta smaker. Passar även utmärkt att serveras i små glas på buffé. Njut den direkt!
Marinad: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med resten av ingredienserna till marinaden.
Skala räkorna och lägg dem i marinaden.
Ansa och finstrimla gurkan på längden. Blanda den med saltet och lägg i ett durkslag så att vätskan kan rinna av.
Skala och kärna ur mango och avokado. Skär i bitar. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor.
Fördela salladen på fyra tallrikar eller på ett stort fat. Fördela mango, avokado, gurka och böngroddar. Toppa med räkorna och häll över marinaden.
Rosta sesamfröna i en torr panna och strö dem över salladen. Servera genast.