Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vårsallad med rosévinägrett

Recept på vårsallad med rosévinägrett. Freekeh är ett omoget, rostat vete som härstammar från Mellanöstern. Kan bytas mot bulgur.

Vårsallad med rosévinägrettVårsallad med rosévinägrettVårsallad med rosévinägrett
Recept på vårsallad med rosévinägrett. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dlfreekeh- eller bulgur
  • 300 gharicots verts
  • 150 grödbetor- eller polkabetor
  • 125 grädisor- gärna olika sorter
  • 800 gtomater- blandade
  • 150 gsalladsmix
  • 1 asksmörgåskrasse- eller persiljekrasse

Rosévinägrett

  • 4 mskrosévinsvinäger
  • 1,5 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Snoppa bönorna, koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Kyl i iskallt vatten.

  3. Skala betorna och hyvla i tunna skivor, gärna på mandolin. Skiva rädisorna. Halvera tomaterna.

  4. Dressing: Vispa ihop ingredienserna. Blanda grynen med hälften av dressingen.

  5. Fördela alla ingredienser på ett stort fat och servera med resten av dressingen.

  6. Salladen passar perfekt till flapsteak med tryffelbearnaise – recept på det hittar du här!

Vad tyckte du om receptet?