Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Wontondegplattor finns i frysdisken hos välsorterade livsmedelsbutiker eller asiatiska butiker.
Mixa mynta och 3/4 dl socker i matberedare tills det är grönt. Låt sockret torka på ett fat ca 20 min.
Skär bort skalet på ananasen. Halvera den och skär bort mittstocken. Skär ananasen i små tärningar. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna med en kniv.
Smält smöret i en stekpanna. Fräs ananastärningarna runt om, ca 2 min. Tillsätt 2 msk socker och låt fräsa ca 2 min. Blanda i vaniljfrön. Låt svalna.
Halvera passionsfrukten. Gröp ut fruktköttet. Rör ner i ananasfräset.
Lägg wontonplattorna på en skärbräda. Pensla kanterna med vatten. Lägg en klick ananasfräs mitt på. Vik ihop till små vårrullar.
Dippsås: Rör yoghurt med kokosmjölk, flor- och vaniljsocker.
Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull. Lägg i vårrullarna, några i taget, och fritera ca 5 min. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Strö på myntasocker. och servera med yoghurtdippen.