Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matjessill med brynt smör och gräslök. Ljummen matjessill som får extra smak av brynt smör är otroligt gott. Formen måste vara ugnstålig eftersom sillen värms i ugn före servering.
Sätt ugnen på 175°. Låt matjessillen rinna av och skär filéerna i snedställda bitar.
Skala och hacka äggen. Skala och hacka löken. Klipp gräslöken fint. Hacka dillen. Blanda dill och gräslök.
Lägg lök, ägg och sill i rader i en ugnssäker form med låga kanter.
Smält smöret i en kastrull. Häll försiktigt över det smälta smöret i en annan kastrull utan att få med den vita bottensatsen.
Värm sillfatet strax under ugnens mitt 7–10 min. Bryn samtidigt smöret så att det doftar nötigt och blir brynt i kastrullen.
Ta ut formen, garnera med dillkvistar och häll över smöret. Servera genast.