Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmt ankbröst med rödbets- och potatissallad och ingefärsvinägrett

Vakuumförpackade ankbröst med skinn finns i saluhallar och i frys- eller kyldiskar i välsorterade butiker.

Varmt ankbröst med rödbets- och potatissallad och ingefärsvinägrett
Varmt ankbröst med rödbets- och potatissallad och ingefärsvinägrett
Varmt ankbröst med rödbets- och potatissallad och ingefärsvinägrett

Ingredienser

  • 2ankbröst- med skinn (500–600 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 2 msksmör
  • 600 grödbetor
  • 400 gfärskpotatis
  • 0,5 tsksalt
  • 1gurka- färsk
  • 1 pktromansallad

Marinad

  • 0,5 dlketjap manis- (söt soja)
  • 1,5 mskhonung- flytande

Vinägrätt

  • 0,5 dlbalsamvinäger
  • 1 dlolivolja
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 mskingefära- finriven
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmströsocker

Gör så här

  1. Blanda ketjap manis och honung i en skål. Lägg i ankbrösten. Täck med plastfolie och ställ kallt minst 2 timmar, gärna mer.

  2. Koka rödbetor och potatis var för sig, tills de är knappt färdigkokta och har lite spänst kvar.

  3. Vispa ihop balsamvinäger, olivolja, senap, ingefära, salt och socker i en skål.

  4. Skär rödbetor och potatis i mindre bitar. Lägg i en skål och häll vinägrätten över. Blanda försiktigt och ställ åt sidan.

  5. Sätt ugnen på 175°. Ta ankbrösten ur marinaden. Låt dem rinna av väl. Smält smöret i en stekpanna. Stek ankbrösten med skinnsidan neråt, på medelvärme, tills skinnet är gyllenbrunt. Vänd brösten och stek vidare mitt i ugnen till 65° innertemperatur. Låt vila övertäckta 5 min före tranchering.

  6. Tärna gurkan och strimla romansalladen. Lägg blandningen på ett serveringsfat och lägg upp rödbetor och potatis. Skär upp ankbrösten i ett par cm tjocka skivor och lägg dem på

Vad tyckte du om receptet?