Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt makrillsallad med ägg och kapris  

Recept på varmrökt makrillsallad med ägg och kapris passar även på picknick. Låt potatis och grönsaker vara ljumna eller varma.

Varmrökt makrillsallad med ägg och kapris  
Varmrökt makrillsallad med ägg och kapris  
Varmrökt makrillsallad med ägg och kapris  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gmakrill- varmrökt, eller annan rökt fisk, utan skinn och ben
  • 600 grödbetor
  • 300 gpotatis
  • 2ägg
  • 300 gharicots verts
  • 1gul lök- eller rödlök
  • 1 dlcocktailkapris
  • 1 krukadill
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka. Gnugga av skalet under rinnande kallt vatten. Skär betorna i klyftor. Koka ­potatisen mjuk och skär den i skivor.

  2. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 7 min. Skala och skär äggen i klyftor.

  3. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  4. Dela fisken i mindre bitar. Grovhacka dillen. Varva fisken med rödbetor, potatis, bönor, lök och dill på ett fat. Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen och garnera med kapris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Måns Ranung