Recept av Måns Ranung
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 24g
Kolhydrater: 34g
Recept på varmrökt makrillsallad med ägg och kapris passar även på picknick. Låt potatis och grönsaker vara ljumna eller varma.
Koka rödbetorna mjuka. Gnugga av skalet under rinnande kallt vatten. Skär betorna i klyftor. Koka potatisen mjuk och skär den i skivor.
Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 7 min. Skala och skär äggen i klyftor.
Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i tunna klyftor.
Dela fisken i mindre bitar. Grovhacka dillen. Varva fisken med rödbetor, potatis, bönor, lök och dill på ett fat. Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen och garnera med kapris.
Recept av Måns Ranung