Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt ­laxsallad

Härlig laxsallad till julbordet, som funkar utmärkt att förbereda dagen innan.

Varmrökt ­laxsallad
Varmrökt ­laxsallad
Varmrökt ­laxsallad
Foto: EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 450 gvarmrökt laxfilé
  • 1röd paprika
  • 1rödlök
  • 1 tskströsocker
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1,5 dlhovmästarsås- gravlax- eller

Till topping

  • bladpersilja- strimlad

Gör så här

  1. Dela laxen i bitar.

  2. Dela, kärna ur och hacka paprikan fint.

  3. Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda lök och socker tills löken saftar sig. Rör i vinägern.

  4. Varva lax, paprika, sås och lök i två lager på ett fat.

  5. Låt salladen stå 1-2 timmar, gärna över natten. Toppa med persiljan inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök