Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 37g
Kolhydrater: 71g
Snabb vardagsmat med pasta och lax i god kombination. Fullkornspasta är nyttigare, har mer smak och passar väldigt bra till varmrökt lax. Variera med kallrökt lax.
Koka pastan i saltat vatten. Ansa och skiva fänkålen och fräs den i 1/2 msk smör. Tillsätt ärterna och låt dem steka med tills de är tinade.
Låt pastan rinna av men spara 1 dl av kokvattnet. Rör ihop grädden med kokvattnet och tillsätt majsstärkelsen. Skölj och riv skalet av citronen. Pressa ut saften.
Häll gräddblandning och citronskal och -saft i pannan med fänkål. Krydda med 1 krm peppar. Koka upp och häll såsen över pastan.
Dra bort skinnet från laxen och plocka sönder den i små bitar. Blanda ner laxen i pastan. Garnera eventuellt med fänkålsdill.