Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt laxpasta med ärter och citron

Snabb vardagsmat med pasta och lax i god kombination. Fullkornspasta är nyttigare, har mer smak och passar väldigt bra till varmrökt lax. Variera med kallrökt lax.

Varmrökt laxpasta med ärter och citron
Varmrökt laxpasta med ärter och citron
Varmrökt laxpasta med ärter och citron
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 gfullkornsspagetti
  • 1fänkålsstånd
  • 200 ggröna ärter- frysta
  • 1,5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1citron
  • 150 glax- varmrökt
  • smör
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten. Ansa och skiva fänkålen och fräs den i 1/2 msk smör. Tillsätt ärterna och låt dem steka med tills de är tinade.

  2. Låt pastan rinna av men spara 1 dl av kokvattnet. Rör ihop grädden med kokvattnet och tillsätt majsstärkelsen. Skölj och riv skalet av citronen. Pressa ut saften.

  3. Häll gräddblandning och citronskal och -saft i pannan med fänkål. Krydda med 1 krm peppar. Koka upp och häll såsen över pastan.

  4. Dra bort skinnet från laxen och plocka sönder den i små bitar. Blanda ner laxen i pastan. Garnera eventuellt med fänkålsdill.

Vad tyckte du om receptet?