Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lax- och spenatpaj. Lax, spenat och fänkål är alltid gott tillsammans, så även i en paj.
Botten: Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse i cirka 1 timme.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Fyllning: Dela laxen i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken.
Fräs purjolök och spenat hastigt i smör. Blanda i fänkålsfrö mot slutet.
Fördela spenatfräs och lax i det förgräddade pajskalet. Strö över dill och ost. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 40 minuter tills den har fått en fin färg.
Recept från Mitt kök