Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 30g
Kolhydrater: 35g
Varmrökt laxpaj med sallad är vårlig mat. Den krispiga salladen gör du medan pajen gräddas.
Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pajdegen i en rund form, 28 cm i diameter, med löstagbar kant. Täck kanterna med aluminiumfolie så att inte kanterna bränns. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.
Skala och skiva löken tunt. Fräs i het stekpanna med 1/2 msk olja. Fördela löken i pajskalet.
Bryt laxen i bitar och fördela i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, tills pajen stannat i mitten. Ta ut och låt svalna.
Sallad: Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Kyl ner i kallt vatten. Strimla sallad och rädisor och blanda med ärterna.
Vispa ihop 1 msk senap, 2 msk olja, 1 1/2 msk vinäger, 1 tsk socker, 1 krm salt och 1 krm peppar. Vänd ihop dressing och sallad, toppa lite på pajen och servera resten till.