Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt lax med varm slungad potatis

Perfekt rätt om man har potatis kvar från dagen innan. Dessutom går den snabbt att laga.

Varmrökt lax med varm slungad potatis
Varmrökt lax med varm slungad potatis
Varmrökt lax med varm slungad potatis

Ingredienser

  • 600 gvarmrökt lax

Potatis och spenat

  • 50 gpinjenötter
  • 800 gfärskpotatis- dillkokt
  • 150 gspenat- färsk
  • 2 msksmör
  • 1 mskpepparrot- + 2 msk, färsk
  • 0,5 tskflingsalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i torr, het panna tills de fått fin färg. Akta så de inte bränns.

  2. Dela potatisen i bitar. Skölj och ansa spenaten. Fräs potatisen i smör i en stor panna. Tillsätt spenaten när potatisen är varm och fräs hastigt tills spenaten mjuknat något. Smaka av med 1/3 av pepparroten, hälften av saltet och peppar.

  3. Lägg upp potatisen och spenaten på ett serveringsfat och strö över resterande pepparrot, salt och pinjenötterna. Servera med laxen och garnera med en dillkvist.

Vad tyckte du om receptet?