Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt lax med två kalla såser

Rökt fisk är världens enklaste sommarmat. Servera med kalla såser och nykokt färskpotatis.

Varmrökt lax med två kalla såser
Varmrökt lax med två kalla såser
Varmrökt lax med två kalla såser
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1varmrökt fisk- hel, lax, sik, öring, makrill eller böckling

Sommarsås

  • 3 dlgräddfil
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1,5 mskskånsk senap
  • 1 strödlök- liten, finhackad
  • 0,5 tskitaliensk salladskrydda
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 0,5 dldill- hackad
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Nektarinmimosa

  • 1 dlkesella
  • 1,5 dlturkisk yoghurt
  • 1 mskdijonsenap
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 2 stnektariner
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sommarsås: Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.

  2. Nektarinmimosa: Rör ihop kesella, yoghurt, senap och gräslök.

  3. Skär nektarinerna i små tärningar.

  4. Vänd ner frukttärningarna i yoghurtsåsen. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök