Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt lax 
med tillbehör


Enkel festmat med goda tillbehör.

Varmrökt lax 
med tillbehör

Varmrökt lax 
med tillbehör

Varmrökt lax 
med tillbehör

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 800 gvarmrökt lax

Potatissallad:

  • 800 gfärskpotatis
  • 1gul lök- färsk
  • 100 gsockerärter
  • 10rädisor
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 tskfransk senap
  • 1 mskgrädde
  • salt- peppar
  • 1 dlbasilikablad

Äppeltzatziki:

  • 1äpple
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskhonung
  • 2 mskdill- hackad
  • salt- peppar

Örtkräm:

  • 1 burkkesella- 250 g, 10%
  • 100 gfärskost
  • 1,5 dlbasilikablad- löst packade
  • 2 mskgräslök
  • 1 tskcitron- pressad
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen. Ånga den torr och dela stora i bitar. Tvätta och skiva löken. Förväll sockerärterna i 2 minuter.

  2. Tvätta och dela rädisorna i bitar. Blanda potatis, lök, sockerärter och rädisor i en skål.

  3. Vispa ihop olja, vinäger, senap, grädde, salt och peppar och ringla över salladen. Strö över basilika.

  4. Skala och riv äpplet grovt. Krama ur lite vätska och blanda med yoghurt, pressad vitlök, olja, honung och dill. Smaka av med salt och peppar.

  5. Mixa kesella, färskost, basilika och gräslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera laxen med potatissallad, äppeltzatziki och örtkräm.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök