Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt lax med sauce vert

Varmrökt lax med sauce vertVarmrökt lax med sauce vertVarmrökt lax med sauce vert
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1,5 kgvarmrökt lax- benfri
  • 1 stcitron- i klyftor
  • 1 stlime- i klyftor
  • dillkvistar
  • gurka- skivad,1 dm

Sauce vert

  • 50 gspenat- förvälld
  • 0,5 dldill
  • 0,5 dlgräslök
  • 0,5 dlbasilika
  • 0,5 dlpersilja
  • 1 stvitlöksklyfta
  • 1 tskdragon
  • 1,5 dlmajonnäs
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2 tskbalsamvinäger- vit
  • 2 tskkycklingfond- konc.
  • 2 tskacaciahonung
  • 0,25 krmcayennepeppar- malen
  • salt- svartpeppar

Gör så här

  1. Ta bort skinnet på laxen och det grå fiskfettet. Lägg upp på serveringsfat och garnera med citron, lime, gurka och dill.

  2. Lägg urkramad spenat, dill, gräslök, basilika, persilja, vitlök och dragon i skålen till matberedaren med kniven monterad eller mixern och kör till en finhackad kryddblandning.

  3. Tillsätt majonnäs, turkisk yoghurt, vinäger, kycklingfond och akaciehonung och kör till en jämn slät ljusgrön sås. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar. Slå upp såsen i serveringsskålar och låt stå i kylen till serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök