Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tillsammans med en fräsch fyllning på lax med fänkål och senapsdressing blir tårtan oerhört god.
Skala räkorna. Mosa den varmrökta laxen med en gaffel. Dela fänkålen på mitten och skär bort rotstocken. Skiva i tunna skivor. Vispa samman rapsolja, dijonsenap och honung. Riv ner citronskalet men fundvik det beska vita. Dela och pressa ner saften. Blanda med vinäger, kapris, dill och gräslök. Salta och peppra. Blanda senapsdressingen med laxen.
Blanda alla ingredienser till krämen. Ansa sparris och skär bort några centimeter på stjälkarna. Koka i lättsaltat vatten i cirka 3-4 minuter tills sparrisen känns mjuk. Skölj med kallt vatten och dela sparrisarna på mitten. Skala räkorna till garnering och skölj salladen.
Skala gurkan och dela den på mitten. Skrapa bort fröna och skär i tärningar. Skär citronen i klyftor.
Skär bort kanterna på brödet. Lägg ut tre skivor till en avlång tårta. Bred på ett lager laxfyllning. Fortsätt med hälften av fänkålen och häften av räkorna. Lägg på ett nytt lager med bröd. Bred på resten av laxfyllningen. Fortsätt med resten av fänkål och räkor. Avsluta med ett brödlager. Hit går det att förbereda dagen innan.
Fördela ut garneringskrämen på ovansidan av brödet och stryk ut den efter sidorna. Lägg ut salladsbladen ovanpå och vik kallrökt lax runtom på sidorna. Tryck till. Lägg ut sparris, räkor, gurktärningar och citronklyftor. Garnera med dillvippor.
Recept från Mitt kök