Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt lax med rabarbersalsa

Den sötsyrliga salsan passar även fint till grillat kött.

Varmrökt lax med rabarbersalsa
Varmrökt lax med rabarbersalsa
Varmrökt lax med rabarbersalsa
Varmrökt lax med rabarbersalsa Foto: Lina Eriksson

Varmrökt lax med rabarbersalsa

  • 500 gvarmrökt lax i bit

Salsa

  • 200 grabarber
  • 0,5 litenrödlök
  • 1grön chili- t ex spansk peppar
  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskhonung
  • 0,5 tsksalt
  • 3 mskoregano- färsk

Tillbehör

  • färskpotatis- kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Linda in fisken i aluminiumfolie. Värm den mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Salsa: Ansa och fintärna rabarbern. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda olja, honung och salt. Vänd ner rabarber, lök, chili och oregano. Låt stå ca 10 min.

  3. Servera fisken med salsa, färskpotatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?