Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt lax med löjromssallad och ägg

Det brynta smöret ska hällas över salladen vid servering. Smarrigt recept på varmrökt lax till påsk.

Varmrökt lax med löjromssallad och äggVarmrökt lax med löjromssallad och äggVarmrökt lax med löjromssallad och ägg
Recept på varmrökt lax med löjromssallad och ägg Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 glax- varmrökt
  • 4gemsallad
  • 100 gsmör

Ägghack

  • 3ägg
  • 2äpplen- gröna, t ex Granny Smith
  • 1 krukagräslök

Garnering

  • 100 glöjrom

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben och skinn från laxen. Bryt laxen i åtta bitar. Halvera salladshuvudena.

  2. Ägghack: Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 8 min. Spola med kallt vatten. Skala och finhacka äggen. Kärna ur och tärna äpplena fint. Finhacka gräslöken.

  3. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort fat. Lägg på lax, ägg- och äppelhack och löjrom.

  4. Bryn smöret och häll det över laxsalladen. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?