Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt lax med kall pepparrotssås

Varmrökt lax med kall äppel- och pepparrotssås är perfekt sommarmat. Det är så bekvämt och gott med varmrökt lax, här med en uppfriskande sås med smak av äpple och pepparrot.

Varmrökt lax med kall pepparrotssåsVarmrökt lax med kall pepparrotssåsVarmrökt lax med kall pepparrotssås
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1,2 kglax- varmrökt
  • 1 påsemâchesallad- (65 g)
  • 0,5äpple
  • 1citron
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Kall äppel- pepparrotssås

  • 1äpple
  • 2 dlcrème fraiche- lätt eller turkisk yoghurt
  • 2 mskdill- hackad
  • 12 mskpepparrot- riven
  • 2 tsksenap- grov osötad
  • 1 tskhonung
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Lägg laxen på ett stort fat eller en stor skärbräda med smörgåspapper under. Strö på mâchesallad. Skär äpple och citron i klyftor och garnera laxen. Krydda med peppar.

  2. Sås: Kärna ur och fintärna äpplet. Blanda ihop alla ingredienser . Krydda med salt. Spar lite äpple och dill till garnering. Häll såsen i en skål eller burk och strö över det sparade av äpplet och dillen.

  3. Servera såsen till laxen.

Vad tyckte du om receptet?