Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varmrökt fisk med kräftskarpsås

Den rökta smaken på fisken kompletteras av den något syrliga såsen.

Varmrökt fisk  med kräftskarpsås
Varmrökt fisk  med kräftskarpsås
Varmrökt fisk  med kräftskarpsås

Ingredienser

  • 800 gvarmrökt fisk- t ex röding

skarpsås

  • 1äggula
  • 1 msksvensk senap- söt
  • 2 dlrapsolja
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2 mskvispgrädde
  • 2ägg- hårdkokta
  • 10kräftstjärtar- gärna färska
  • 2 mskdill- hackad

Dillolja

  • 1 krukadill
  • 1 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Tillbehör

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Blanda äggula och senap. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under vispning. Smaka av med ättika och socker, salt och peppar.

  2. Vispa grädden. Skala och grovhacka äggen. Hacka kräftstjärtarna. Vänd ner grädden i såsen och tillsätt ägg, kräfthack och dill.

  3. Repa dillen från kvistarna. Mixa oljan och dillen och smaka av med salt och peppar.

  4. Ta bort skinn och ben från fisken. Ringla lite dillolja på tallrikar och lägg fiskfiléerna ovanpå. Klicka såsen vid sidan om. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?