Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Värmande äppeldryck med calvados

En kryddig äppeldryck är perfekt att värma sig med. Här använder vi Boulard (nr 1848), en god äppelcider från Normandie och smaksätter med vanilj, kanel och stjärnanis. Och en skvätt calvados ger det där lilla extra.

Värmande äppeldryck med calvados
Värmande äppeldryck med calvados
Värmande äppeldryck med calvados

Ingredienser

  • 1vaniljstång
  • 3 dläppeljuice- koncentrerad
  • 3 dlvatten
  • 2kanelstänger
  • 1stjärnanis
  • 1äppelcider- flaska (75 cl)
  • 1 dlcalvados

Tillbehör

  • 1äpple- rött
  • 1 tskcitron- pressad

Gör så här

  1. Skåra vaniljstången. Sjud juice, vatten, vaniljstång, kanel och stjärnanis under lock ca 5 min. Låt stå och dra 2-3 timmar och sila ifrån kryddorna.

  2. Blanda den silade äppeljuicen med cider och värm till kokpunkten, det får inte koka. Spetsa äppeldrycken med calvados.

  3. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda med pressad citron så att äpplet inte mörknar. Servera äppeldrycken varm tillsammans med äppeltärningarna.

Vad tyckte du om receptet?