Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varma plommon med likörgrädde

Varma plommon med likörgrädde är en snabblagad dessert. Namnet Licor 43 syftar på det antal örter och kryddor som likören är smaksatt med. Den är mycket söt, så inget extra socker behövs i grädden.

Varma plommon med likörgrädde
Varma plommon med likörgrädde
Varma plommon med likörgrädde
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 68plommon
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlrårössocker- gärna finmalet

Grädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 msklicor 43

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur plommonen. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i plommonen med snittytan ner och strö över sockret. Stek plommonen ca 3 min. Vänd och stek dem på andra sidan ca 3 min, ös med sockersmöret några gånger under tiden.

  2. Grädde: Vispa grädden tillsammans med likören till ett fast skum.

  3. Servera plommonen varma med grädden till.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: