Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varma persikor med vispad crème fraich
e

Sockerstekta persikoklyftor är goda att servera med vinbär och vispad crème fraiche

Varma persikor med vispad crème fraich
e
Varma persikor med vispad crème fraich
e
Varma persikor med vispad crème fraich
e
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 6persikor- (fasta)
  • 1 dlströsocker
  • smör- till stekning
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 mskflorsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • vinbär- till garnering

Gör så här

  1. 1 Kärna ur frukterna och skär varje frukt i sex klyftor.

  2. Vänd klyftorna i strösocker. Stek dem på medelvärme i smör cirka 1-2 minuter på varje sida tills ­sockret karamelliserats en aning.

  3. Vispa crème fraiche någon minut. Rör ner florsocker och ­vaniljsocker. Servera till den varma frukten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök