Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varma mackor med vita bönor i tomatsås, stekt ägg och rostade tomater

Recept att laga till lunch eller brunch - varma mackor med vita bönor i tomatsås, stekt ägg, rostade tomater, gruyèreost och örterEn läcker brunch- eller lunchrätt där vita bönor -gratineras under gruyèreost. 

Elisabeth Johansson
Varma mackor med vita bönor i tomatsås, stekt ägg och rostade tomater
Varma mackor med vita bönor i tomatsås, stekt ägg och rostade tomater
Varma mackor med vita bönor i tomatsås, stekt ägg och rostade tomater
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8 skivorsurdegsbröd
  • 1 msksmör
  • 1 burkvita bönor i tomatsås- (400 g)
  • 8 skivorgruyereost
  • 4ägg
  • 1 mskrapsolja

Rostade tomater

  • 4 kvistarkörsbärstomater
  • 2 mskrapsolja- eller olivolja
  • 2 kvistartimjan
  • flingsalt

Garnering

  • färska örter- t ex oregano och basilika

Gör så här

  1. Rostade tomater: Sätt ugnen på 175°. Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och repa över timjan. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Strö över flingsalt.

  2. Höj ugnsvärmen till 250° och grill. Stek bröden i smör på båda sidor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och lägg på vita bönor och ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten börjar smälta, ca 8 min. Stek äggen i olja.

  3. Ta ut mackorna och lägg ett ägg på varje macka. Servera med tomaterna och garnera med örter.

Vad tyckte du om receptet?