Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En härlig symfoni av smaker och konsistenser. Knaprigt, lent, salt och med tuggmotstånd. Äggröran och baconet ger dig protein.
Bröd: Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa frön och nötter till ett mjöl i en mixer.
Blanda ihop alla ingredienser och häll upp smeten i en avlång brödform som rymmer cirka 1 1⁄2 l fodrad med bakplåts- papper.
Grädda 1 timme och 10 minuter mitt i ugnen.
Låt brödet vila 5 minuter i formen. Vänd sedan ur det ur formen och låt det svalna på ett galler.
Stek 4 skivor bröd i smör på båda sidor.
Stek baconskivorna och lägg dem på en bit hushållspapper.
Gräslöksäggröra: Blanda ägg och grädde i en skål.
Rör i salt, peppar och gräslök.
Häll smeten i en stekpanna på medelvärme och rör om tills det börjar tjockna.
Servering: Fördela äggröran över bröden. Lägg på bacon och rödlök. Strö över gräslök.
Recept från Mitt kök