Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varma mackor lchf-style, med äggröra och bacon

En härlig symfoni av smaker och konsistenser. Knaprigt, lent, salt och med tuggmotstånd. Äggröran och baconet ger dig protein.

Varma mackor lchf-style, med äggröra och bacon
Varma mackor lchf-style, med äggröra och bacon
Varma mackor lchf-style, med äggröra och bacon
Wolfgang Kleinschmidt

Frö- och nötbröd på LCHF-vis

  • 3 dllinfrö- helt
  • 1 dlsesamfrö- oskalat
  • 1 dlhasselnötter
  • 0,5 dlmandel
  • 1 dlfiberhusk
  • 2 tskbakpulver
  • 50 gsmör- smält
  • 1 dlcrème fraiche
  • 250 gkeso- naturell
  • 6ägg
  • 0,5 tsksalt
  • smör- till stekning
  • 8bacon

Gräslöksäggröra

  • 3ägg
  • 3 mskgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • 2 mskgräslök- hackad + 1 msk hackad gräslök till servering

Tillbehör

  • 0,5rödlök- i tunna skivor

Gör så här

  1. Bröd: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa frön och nötter till ett mjöl i en mixer.

  3. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp smeten i en avlång brödform som rymmer cirka 1 1⁄2 l fodrad med bakplåts- papper.

  4. Grädda 1 timme och 10 minuter mitt i ugnen.

  5. Låt brödet vila 5 minuter i formen. Vänd sedan ur det ur formen och låt det svalna på ett galler.

  6. Stek 4 skivor bröd i smör på båda sidor.

  7. Stek baconskivorna och lägg dem på en bit hushållspapper.

  8. Gräslöksäggröra: Blanda ägg och grädde i en skål.

  9. Rör i salt, peppar och gräslök.

  10. Häll smeten i en stekpanna på medelvärme och rör om tills det börjar tjockna.

  11. Servering: Fördela äggröran över bröden. Lägg på bacon och rödlök. Strö över gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök