Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varma jordgubbar


Värm vaniljmarinerade jordgubbar i ett foliepaket på grillen. När paketet öppnas sprids en ljuvlig vaniljdoft. Servera med glass eller vispad crème fraiche.

Varma jordgubbar

Varma jordgubbar

Varma jordgubbar

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 2 ljordgubbar
  • 1vaniljstång
  • 0,5 dlråsocker
  • sirap- (eller vanlig ljus sirap)
  • citronskal- strimlat från en halv citron (gärna ekologisk)

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela de lite större på mitten.

  2. Ta ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med sirapen.

  3. Forma ett rektangulärt paket av ugnsfolie, 30 centimeter x 15 centimeter. Lägg i jordgubbarna och häll över vaniljsirapen. Lägg i vaniljstängerna och strimlat citronskal.

  4. Placera paketet på grillen 15-20 minuter, låt jordgubbarna bli genomvarma. Servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök