Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varma grönsaksformar med feta

Varma grönsaksformar med feta är en perfekt rätt till många som är godast nylagad med den ljumma osten.

Varma grönsaksformar med feta
Varma grönsaksformar med feta
Varma grönsaksformar med feta
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8tomater
  • 5gröna paprikor
  • 3rödlökar
  • 1citron
  • 1,5 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 750 gfetaost
  • 2 mskoregano

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär tomaterna i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Varva tomater, paprika och lök i små portionsformar eller portions-aluminiumformar ställda på en plåt.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med olja, salt och peppar. Fördela dressingen på grönsakerna.

  3. Skär osten i stora bitar och lägg den ovanpå grönsakerna. Strö på oregano. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera formarna direkt från ugnen med bröd.

    Foto: Ulrika Pousette

    Grekisk-buffé

Vad tyckte du om receptet?