Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varma grönsaksformar med feta är en perfekt rätt till många som är godast nylagad med den ljumma osten.
Sätt ugnen på 225°. Skär tomaterna i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Varva tomater, paprika och lök i små portionsformar eller portions-aluminiumformar ställda på en plåt.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med olja, salt och peppar. Fördela dressingen på grönsakerna.
Skär osten i stora bitar och lägg den ovanpå grönsakerna. Strö på oregano. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera formarna direkt från ugnen med bröd.
Foto: Ulrika Pousette
Grekisk-buffé